سرنوشت مصدوم در دستان کسی است که اولین پانسمان را انجام می‌دهد. (نیکلاس سن) آموزش کمک های اولیه
سرنوشت مصدوم در دستان کسی است که اولین پانسمان را انجام می‌دهد. (نیکلاس سن) آموزش کمک های اولیه
0
0

نکته های حیاتی برای زنده ماندن در دریا

4595 بازدید

همه ی ما رفتن به ساحل دریا را دوست داریم و سعی می کنیم هر از چند گاهی همراه با دوستان برای رفع خستگی و مقداری آب تنی به کنار ساحل برویم. البته این موضوع نباید باعث شود که خطرناک بودن و بی ثباتی دریا را فراموش کنید. دریا طبق انتظارات شما عمل نخواهد کرد از این رو به هنگام وارد شدن در آب دریا باید بسیار مواظب باشید. به هرحال ممکن است برای هر کسی پیش بیاید که به ناگاه خود را در دل دریا یا اقیانوسی بیکران بیابد، تنها و بدون هیچ نقطه ی امیدی. آیا می دانید در چنین مواقعی چه باید بکنید و چه کارهایی را انجام ندهید؟

در ادامه ی این مطلب قصد داریم قوانین کلی و مهمی را به شما معرفی کنیم که در این شرایط می توانند جان شما را نجات دهند. با ادامه ی مطلب همراه باشید.

 

۱- آرامش خود را حفظ کنید

جای تعجب نیست که افرادی که خود را در دل اقیانوس می بینند فکر می کنند زندگی شان به پایان رسیده و به شدت برای زنده ماندن تقلا می کنند. اما باید بدانید که وحشت کردن و دست و پا زدن بی هدف کمکی به شما نخواهد کرد و این موضوع می تواند قوه ی تشخیص شما را دچار اشتباه کرده و ممکن است باعث شود که ریتم طبیعی تنفسی شما از دست برود.بنابراین اولین کاری که در این موارد باید بکنید این است که وحشت نکرده و آرامش خود را حفظ کنید.

 

۲- درست ترین روش را برای شنا انتخاب کنید

در این شرایط، دیر یا زود باید در آب خود را حرکت دهید. روش شنایی که انتخاب می کنید مقدار توانایی شما برای ادامه دادن شنا را تعیین می کند. این قانون را همیشه به یاد داشته باشید:

  • در آب های آرام بهتر است که پشت به آب شنا کنید زیرا در این صورت فرصتی برای آرام گرفتن و تنفس مداوم و یکنواخت خواهید داشت.
  • اگر دریا مواج بود بهتر است که روی شکم شنا کنید. برای مثال روش شنای پروانه را امتحان کنید. نفس بگیرید و سرتان را زیر آب ببرید و نفستان را بیرون دهید. اگر مجبور نباشید سرتان را دائما روی آب نگه دارید بدون شک انرژی بیشتری را برای شنا کردن صرف خواهید کرد و زود خسته نخواهید شد.

 

۳- یک چیز شناور پیدا کنید

اگر به دلیل غرق شدن قایق یا سقوط هواپیما در آب خود را در دریای باز یافتید ممکن است چیزهای زیادی در اطرافتان باشند که شما را شناور نگه خواهند داشت. اگر به قایق های نجات چوبی یا بادی که معمولا در کشتی ها وجود دارند دسترسی داشته باشید کارتان بسیار آسان تر خواهد بود.

 

۴- از لباس های خود مراقبت کنید

به یاد داشته باشید که تابش نور خورشید به طور مستقیم و برای مدتی نسبتا طولانی بسیار خطرناک خواهد بود. بنابراین لباس هایتان را درنیاورید زیرا لباس ها تا حدود زیادی از بدن شما در مقابل آفتاب محافظت خواهند کرد. اگر لباس کامل به تن ندارید باید سایه بانی برای خود درست کنید تا اشعه ی آفتاب مستقیماً به بدن شما نخورد.

 

۵- در مورد چیزهایی که می خورید با دقت عمل کنید

اگر در قایق نجات خود مقداری جیره ی غذایی اضطراری داشته باشید بسیار خوب خواهد بود. اما در هر صورت بدون غذا مدت زیادی زنده نخواهید ماند.

  • اگر در قایق خود جیره ی غذایی اضطراری دارید آن را به قسمت های کوچکتر برای هر روز تقسیم کنید. این کار باعث می شود که برای مدت بیشتری غذا داشته باشید و مشکلی در هضم غذا نیز نخواهید داشت.
  • اگر جیره غذایی اضطراری ندارید می توانید قلاب ماهیگری درست کنید، برای مثال با یک تکه از قوطی کنسرو قلاب درست کنید و با استفاده از آن ماهی بگیرید. اگر چنین وسایلی نیز در دسترس نداشتید سعی کنید گیاهان دریایی را پیدا کنید زیرا بدون شک در داخل این گیاهان تعدادی ماهی کوچک وجود خواهد داشت.
  • اگر غذای زیادی همراه دارید نیز سعی داشته باشید ماهیگیری کنید زیرا ماهی برخلاف جیره های غذایی همراهتان مقدار زیادی آب در خود دارد.
  • از خوردن غذاهای ناسالم پرهیز کنید حتی اگر شدیداَ گرسنه باشید.

 

۶- دائماَ سعی کنید آب شیرین جمع کنید

در صورت گرفتار شدن در دریا، داشتن آب شیرین بسیار حیاتی تر از غذا خواهد بود. در چنین شرایطی شما بدون شک تحرک زیادی نخواهید داشت و انرژی بسیار کمی مصرف خواهید کرد اما بدن شما به آب بیشتر و بیشتری نیاز خواهد داشت. به یاد داشته باشید که نباید آب دریا را بخورید.

  • تقطیر کنید: برای این کار به یک جعبه، دو ظرف، ماده ی ضد آب و مقداری وزنه سنگین نیاز خواهید داشت. یکی از ظرف ها را برداشته و در داخل آن مقداری آب دریا بریزید. ظرف دیگر را در جعبه قرار داده و کنار ظرف اول قرار دهید. یک لایه ی ضد آب مانند پلی اتیلن را روی آن ها قرار داده و محکم کنید و وزنه را روی ظرف خالی قرار دهید. به زودی ظرف خالی از آب شیرین و تازه پر خواهد شد.
  • آب باران: اطمینان پیدا کنید که همیشه چندین ظرف خالی در کنار خود داشته باشید تا با استفاده از آن ها بتوانید آب باران جمع کنید.

 

۷- کاملاً مراقب خود باشید

جای تعجب ندارد که در چنین شرایطی دوست دارید در اولین زمان ممکن پا در خشکی بگذارید. با این وجود تمامی حرکات شما برای نجات پیدا کردن باید با دقت انتخاب و انجام شوند. در چنین مواردی باید قوانین زیر را رعایت کنید:

  •  اگر نمی دانید کجا هستید پارو نزنید. بگذارید امواج شما را با خود ببرند زیرا معمولاً امواج شما را به سمت ساحل خواهند برد.
  • اگر از دور یک کشتی دیدید در آب شیرجه نزنید. سعی نکنید خود را به آن برسانید. بهترین کار این است که با استفاده از یک آینه یا قوطی کنسرو به آن علامت بدهید.
  • سعی نکنید برای علامت دادن از آتش استفاده کنید زیرا این کار سایبان شما را در معرض خطر قرار خواهد داد.
  • اگر خوش شانس بودید و تعدادی منور در قایق تان داشتید آن ها را بی هدف هدر ندهید. صبر کنید وقتی که یک کشتی یا قایق را دیدید از آن ها استفاده کنید.
  • اگر در میان وسایل موجود در قایق، ماده ی فلورسین پیدا کردید در صورت دیدن کشتی یا هواپیما آن را در آب حل کنید. این کار باعث خواهد شد که در اطراف شما یک نقطه ی روشن ایجاد شود که از آسمان یا از فاصله ی دور به وضوح دیده خواهند شد.

 

۸- امیدتان را از دست ندهید

ناامیدی بزرگ ترین دشمن شما خواهد بود. از نجات پیدا کردن ناامید نشوید. افراد زیادی بعد از ماه ها سرگردان بودن در دریا زنده مانده و به ساحل رسیده اند.

 

 

 

[alert type=”info”]

برگرفته از : پایگاه اینترنتی امدادگران ایران

[/alert]

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://nejatgar.com/?p=1010
اشتراک گذاری:
سینا
نجاتگر :: حاصل سال ها تلاش تیم امدادی نجاتگر براي ارتقای مهارت های امداد و نجات شما
مطالب بیشتر

نظرات

0 نظر در مورد نکته های حیاتی برای زنده ماندن در دریا

دیدگاهتان را بنویسید

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.