حمل آتشنشان در مواردی مانند آتش سوزی كه اتاق پر از دود است، هنگام حریق های ساختمانی که هوای سالم از کف می آید و هم چنین حریق درون تونل ها برای مصدومینی كه در شانه ها، بازوها و دست ها شكستگی نداشته باشند و مصدومینی كه وزن آنان از وزن كمك دهنده بیشتر باشد، به كار می رود.
دراین روش، در حالی كه مصدوم به پشت می خوابد، مچ مصدوم را روی هم می گذاریم و بوسیله بانداژ کراواتی (یا هرمدل که دستان مصدوم به هم بسته شود و البته آسیب نبیند) می بندیم ، ابتدا یک حلقه روی یک مچ تشکیل می دهیم و به صورت ضربدری روی مچ دوم همین حلقه را به صورت ضربدری تشکیل می دهیم و بعد از آن پشت دست از گره امدادی استفاده می کنیم و مچ هایش را به هم می بندیم.
سپس زانو بزنید به طوری كه زانوهای شما در دو طرف بدن مصدوم در زیر بغل وی قرار گیرد. آن گاه دستان مصدوم را دور گردن خود بیندازید یک دست و پای خود را زمین می گذاریم و دست چپ را بین کتف و گردن مصدوم قرار می دهیم و چهار دست و پا به صورت کششی مصدوم را از زمین کنده و به جلو هل می دهیم.
توجه داشته باشید : این حمل برای مصدومینی که دچار آسیب های اسکلتی (خصوصا در نواحی کمر ، لگن و نخاع) هستند مناسب نیست و باعث بروز آسیب های جدی خواهد شد .
توجه داشته باشید : هنگام انجام این حمل از شرایط و توانایی جسمی خود اطمینان داشته باشید ، همچنین به اضطراری بودن استفاده از حمل آتشنشان واقف باشید و مراقب باشید به خود شما آسیب نرسد.
برگرفته از آموزش های صدا و سیمای مرکز فارس
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.