سرنوشت مصدوم در دستان کسی است که اولین پانسمان را انجام می‌دهد. (نیکلاس سن) آموزش کمک های اولیه
سرنوشت مصدوم در دستان کسی است که اولین پانسمان را انجام می‌دهد. (نیکلاس سن) آموزش کمک های اولیه
0
0

راههاي پيشگيري از سرماخوردگي

4176 بازدید
سرماخوردگی یکی از بیماری‌های شایع در ماه‌های سرد سال است. سرماخوردگی معمولی یک عفونت ویروسی گلو و بینی، دستگاه تنفسی فوقانی، است. بسیاری از ویروس‌ها می‌توانند موجب سرماخوردگی شوند، اما شایع‌ترین نمونه راینو ویروس است.

آبریزش بینی، گلودرد، سرفه، گرفتگی بینی، بدن درد خفیف و سردرد، عطسه و تب خفیف می‌توانند احساس ناتوانی را پیش از بهبود بیماری در فرد ایجاد کنند. در شرایطی که سرماخوردگی به طور معمول بی‌خطر است، اما می‌تواند تا دو هفته ادامه داشته باشد.
چه چیزی بهترین گزینه برای حفظ سلامت طی ماه‌های سرد سال است؟ در گام نخست باید از ورود سرما به بدن خود پیشگیری کنید. روش‌های مختلفی برای پیشگیری از سرماخوردگی و کاهش مدت زمان بیماری وجود دارند که در ادامه با برخی از آن‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

استفاده از یک دستگاه مرطوب کننده هوا

رطوبت کم موجب خشکی مسیرهای هوایی بینی می‌شود و از این رو به دام انداختن و نابودی میکروب‌ها دشوارتر می‌شود که در نهایت سرماخوردگی را به همراه دارد. با استفاده از یک دستگاه مرطوب کننده هوا می‌توانید از این شرایط پیشگیری کنید.
دستگاه مرطوب کننده هوا می‌تواند به مرطوب نگه داشتن غشاهای مخاطی کمک کند. خشکی غشاهای مخاطی در بینی توانایی بدن برای به دام انداختن میکروب‌های ورودی را کاهش می‌دهد.
توجه داشته باشید که دستگاه مرطوب کننده هوا را نیز باید تمیز نگه دارید زیرا محیط گرم و مرطوب می‌تواند مکانی ایده آل برای رشد قارچ را فراهم کند که اگر به این شرایط آلرژی داشته باشید می‌تواند موجب بروز علائمی شبیه سرماخوردگی شود.

 

دریافت ویتامین D کافی

نتایج یک پژوهش نشان داد افرادی که به میزان کافی ویتامین D دریافت نمی‌کنند، نسبت به آن‌هایی که به میزان کافی از این ماده مغذی دریافت می‌کنند، احتمال بیشتری دارد به یک عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مبتلا شوند. سلول‌ها برای فعال کردن واکنش‌های مبارزه خود با عفونت به ویتامین D وابسته هستند. برخی مطالعات نشان داده‌اند که مصرف 400 واحد بین‌المللی ویتامین D در روز ممکن است از عفونت‌های دستگاه تنفسی پیشگیری کند.
به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، بیشتر بزرگسالان باید حداقل 600 واحد بین‌المللی ویتامین D در روز دریافت کنند، اما برخی سازمان‌های دیگر مقدار مصرف بیشتر را توصیه کرده‌اند. از منابع غذایی برای ویتامین D می‌توان به ماهی سالمون، گوشت گاو، زرده تخم مرغ، شیر و آب پرتقال غنی شده، پنیر، و قارچ اشاره کرد. در صورت نیاز می‌توانید پس از مشورت با پزشک از مکمل‌ها نیز استفاده کنید.

تمیز نگه داشتن دست‌ها و دور نگه داشتن آن‌ها از صورت

ممکن است متوجه نباشید اما احتمالاً در طول روز بارها صورت خود را با دست لمس می‌کنید. مطالعه‌ای در سال 2008 نشان داد، شرکت کنندگان به طور میانگین 16 بار در هر ساعت صورت خود را لمس می‌کنند.
این کار به ویژه در فصول سرد می‌تواند مشکل‌آفرین باشد. زمانی که از طریق تماس با فردی دیگر یا سطوح آلوده به میکروب در معرض یک ویروس قرار می‌گیرید، امکان ورود آن به بدن در صورت عدم پاکسازی دست‌ها وجود دارد. ویروس‌ها می‌توانند از طریق تماس پوست با پوست مانند دست دادن نیز منتقل شوند.
از این رو، باید به نظافت دست‌های خود و دور نگه داشتن آن‌ها از صورت تا حد امکان توجه داشته باشید زیرا می‌تواند از ورود میکروب‌ها به غشاهای مخاطی (بینی و دهان) و بیمار کردن شما پیشگیری کند.
دست‌های خود را به خوبی شستشو دهید. دست‌ها را حداقل به مدت 20 ثانیه با صابون شستشو دهید. اگر به آب و صابون دسترسی ندارید، از ضدعفونی کننده‌های دست استفاده کنید.

ضدعفونی کردن تلفن همراه

تلفن همراه یکی از دستگاه‌های پراستفاده در دنیای امروز محسوب می‌شود، از این رو با سطوح مختلف در تماس است.
مطالعه‌ای که توسط دانشگاه آریزونا در سال 2012 انجام شد، نشان داد که تلفن همراه ممکن است از نظر مقدار باکتری‌ها 10 برابر آلوده‌تر از صندلی توالت باشد.
برای پاکسازی این دستگاه‌ها می‌توانید از دستمال‌های ضدعفونی کننده استفاده کنید. این کار را زمانی که تلفن همراه خاموش است انجام دهید و با استفاده از یک دستمال یا پارچه نرم دیگر دستگاه خود را خشک کنید. در شرایطی که دستمال‌ها و مواد ضدعفونی کننده برای از بین بردن ویروس‌ها و باکتری‌ها خوب هستند، اما مواد موجود در آن‌ها ممکن است به تلفن همراه آسیب برساند.

اختصاص زمان برای کسب آرامش

اضطراب و استرس می‌توانند توانایی سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با عفونت را کاهش دهند. زمانی که با استرس و خستگی مواجه هستید، بدن هورمون کورتیزول ترشح می‌کند که ممکن است در توانایی بدن برای پیشگیری یا مبارزه با سرماخوردگی اختلال ایجاد کند.
برای کسب آرامش می‌توانید انجام یوگا، مدیتیشن، پیاده‌روی در فضای سبز، وقت گذرانی به همراه خانواده یا دوستان پس از کار یا هر فعالیت دیگر که به کسب آرامش در شما کمک می‌کند را مدنظر قرار دهید.

خواب کافی

طی یک مطالعه، پژوهشگران به 153 مرد و زن سالم قطره بینی حاوی راینوویروس داده و عادات خواب آن‌ها را پیگیری کردند. آن‌ها دریافتند افرادی که به طور منظم کمتر از هفت ساعت در شب می‌خوابند، نسبت به آن‌هایی که هشت ساعت یا بیشتر می‌خوابند، سه برابر احتمال بیشتری دارد گرفتار سرماخوردگی شوند.

 

افزایش مصرف روی

نتایج یک پژوهش نشان داد که روی می‌تواند رشد ویروس‌ها را کاهش دهد. افزون بر این، مصرف روی به نظر می‌رسد که مدت زمان و شدت علائم بیماری را نیز کاهش می‌دهد.
اگرچه یک دوز مصرف خاص برای همه وجود ندارد، اما مطالعات صورت گرفته مصرف بیش از 75 میلی‌گرم در روز را مفید نشان داده‌اند. تأمین روی از منابع غذایی بهتر از مصرف مکمل‌ها است. از منابع غذایی خوب برای روی می‌توان به گوشت، توفو، صدف چروک و عدس اشاره کرد.

استفاده از لیوان شخصی

زمانی که یکی از اعضای خانواده سرماخورده است، استفاده از لیوان‌های یک بار مصرف یا مشخص کردن لیوان هر فرد را مدنظر قرار دهید. این کار به پیشگیری از گسترش تصادفی ویروس کمک می‌کند.
درباره اشیا مشترک مانند تلفن، حوله یا لوازم غذاخوری بسیار مراقب باشید زیرا می‌توانند توسط فرد بیمار آلوده شده باشند.

افزایش مصرف پروبیوتیک ها

همه باکتری‌ها بد و مضر نیستند و انواع خوبی از آن‌ها در روده انسان زندگی می‌کنند که در غذاهای پروبیوتیک مانند ماست، کلم ترش، و کامبوچا یافت می‌شوند و ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. همچنین، باید به این نکته توجه داشت که دستگاه گوارش بخش بزرگی از سیستم ایمنی را در خود جای داده است.
مطالعه‌ای در سال 2014 که در نشریه Journal of Science and Medicine in Sport منتشر شد، نشان داد بازیکنان راگبی مصرف کننده مکمل پروبیوتیک، نسبت به آن‌هایی که دارونما دریافت کرده بودند، سرماخوردگی به مراتب کمتری را تجربه کرده‌اند.
پژوهش‌های بیشتری درباره این که پروبیوتیک ها می‌توانند ویروس‌ها را از بین ببرند باید انجام شود، اما مطالعات صورت گرفته نشان داده‌اند که این باکتری‌ها خوب در زمان بیماری و بروز علائم مفید هستند.

به عنوان مثال، طی مطالعه‌ای که در نشریه British Journal of Nutrition منتشر شد، پژوهشگران دریافتند دانشجویانی که پروبیوتیک و دارونما دریافت کرده بودند به میزان مشابه دچار سرماخوردگی شده‌اند، اما شدت علائم و مدت زمان بیماری در آن‌هایی که پروبیوتیک دریافت کرده بودند، کمتر بود.

 

[alert type=”info”]

منبع : عــصر ايران

[/alert]

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://nejatgar.com/?p=589
اشتراک گذاری:
سینا
نجاتگر :: حاصل سال ها تلاش تیم امدادی نجاتگر براي ارتقای مهارت های امداد و نجات شما
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد راههاي پيشگيري از سرماخوردگي

دیدگاهتان را بنویسید

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.