به صورت کلی بروز تشنج در همه افراد با سابقه قبلی و بدون سابقه قبلی ممکن است اتفاق بیافتد .
تشنج با علائم حرکات غیر ارادی بدن ، سفت و سخت شدن دستها و پاها و همچنین عضلات صورت ، خروج ترشحات از دهان بیمار و حرکات چشمها بروز می کند .علل مختلفی دارد که شناخت آنها می تواند بسیار موثر باشد این علل عبارتند از ضربه های مغزی ، تومورهای مغزی ، مصرف خود سرانه داروهایی مثل ترامادول ، مشروبات الکلی ، بی خوابی ، تب ، گرمازدگی ، فشار خون بالا به خصوص در مادران باردار ، سکته های مغزی و ….
توجه : تشنج بیماری نیست بلکه نشانه ای از بیماری است که حتما باید بررسی و درمان شود
در مدت زمان حمله تشنج بیمار قادر به نفس کشیدن نیست اما چون در اکثریت موارد مدت زمان تشنج کوتاه و حدود 10 ثانیه است عدم تنفس ،مشکل خاصی را برای بیمار ایجاد نمی کند اما گاها دیده شده که درصد کمی از تشنجات ممکن است حدود ده دقیقه هم طول بکشند که رسیدگی سریع و به موقع به این مورد بسیار حائز اهمیت است .
بنا براین یادگیری کمکهای اولیه در موقع تشنج می تواند باعث نجات جان فرد شود.
اقدامات اوليه
1- اولین اقدام در هنگام بروز تشنج درخواست کمک و تماس با 115 و دادن دقیق آدرس به 115 است.
2- سریعا بیمار را از محیط های خطرناکی مانند ارتفاع، نزدیکی دیوارها و مایعات یا اجسام داغ دور کرده و وی را به آرامی در وضعیت خوابیده قرار دهید .
3- هیچ چیزی را به زور داخل دهان بیمار و بین دندانهایش قرار ندهید زیرا می تواند باعث شکستگی فک و دندانهای بیمار گردد .
4- اگر غذا یا دندان مصنوعی یا چیز دیگری درون دهان بیمار است آن را خارج کنید .
5- پس از برطرف شدن تشنج مطمئن شوید که راه های تنفسی بیمار باز بوده و تنفس های طبیعی دارد تمامی ترشحات احتمالی داخل دهان بیمار را پاک کنید و منتظر رسیدن اورژانس باشید.
6- در نهایت اگر بیمار به دنبال تشنج دچار آسیب به قسمتهای نخاعی بدن مانند گردن نشده باشید و احتمال آسیب نخاعی وجود ندارد جهت جلوگیری از ورود ترشحات به داخل ریه ها وی را به پهلوی چپ بخوابانید.
[alert type=”info”]مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی جهرم[/alert]
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.