چرا فشار خون پایین می آید؟

خواهشمند است كليه مباحث مربوط به بيماري ها ، راههاي انتقال و درمان را در اين بخش وارد كنيد.

چرا فشار خون پایین می آید؟

پستتوسط sb125 » پنج شنبه تير ماه 30, 1390 9:02 am

-          
     
[align=center]چرا فشار خون پایین می آید؟      [/align]
     

افرادی که فشار خون پایین تری دارند، در معرض خطر کمتری برای ابتلا به بیماری کلیوی، سکته و بیماری قلبی هستند. البته فشار خون پایین هم تا زمانی خوب است که در ما ایجاد مشکل نکند و به اندام هایمان صدمه نزند. ورزشکاران و بعضی افرادی که مرتبا ورزش می کنند، افرادی که وزن مناسبی دارند و افرادی که سیگار نمی کشند، اکثرا فشارخون کمتری دارند. فشار خون توسط عمل پمپاژ قلب ایجاد می شود.

قلب شما خون را از طریق شبکه ای از رگ ها و مویرگ ها به تمام بدن پمپ می کند و سپس خون از طریق سیاهرگ ها به قلب بر می گردد. وقتی قلب منقبض می شود، فشار خون در رگ ها بالا می رود که آن را فشار خون سیستولیک (ماکزیمم) می نامند و هنگامی که قلب منبسط شده و از خون دوباره پر می شود، فشار در رگ ها افت می کند که آن را فشار خون دیاستولیک (مینیمم) می نامند.

هنگام سنجش فشار خون، هر دو فشار فوق را اندازه می گیرند. تغییرات فشار خون به این بستگی دارد که چه کاری انجام می دهد. پایین ترین فشار خون هنگامی رخ می دهد که شما خواب یا در حال استراحت کامل هستید، ولی زیاد سر پا بودن، ورزش کردن و نگرانی و اضطراب سبب افزایش فشار خون می شوند.

فشار خون بالا خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته را افزایش می دهد. به همین باید سعی کنیم که فشار خون سالمی داشته باشیم. تحقیقات نشان می دهد بهترین فشار خون زیر مقدار ۱۰۰ روی ۷۰ است.

فشارخون طبیعی، فشار کمتر از ۱۲۰ روی ۸۰ است. فشار خون بیش از ۱۳۰ روی ۸۰، فشارخون بالا محسوب می شود. فشارخون بالا خطر ابتلا به بیماری های قلبی، کلیوی، سخت شدن دیواره عروق (آترواسکلروزیس)، آسیب های چشمی و سکته را افزایش می دهد.

فشار خون پایین(hypotension)، فشاری است که باعث ایجاد علائم و نشانه های ناشی از کاهش جریان خون در عروق می شود. وقتی فشارخون به حدی کم باشد که سبب ایجاد نقصان در رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به ارگان های مختلف بدن مثل مغز، قلب و کلیه شود، اندام ها نمی توانند عملکرد طبیعی خود را انجام دهند و به مرور زمان صدمه می بینند.

بر خلاف فشار خون بالا، فشار خون پایین با نشانه های افت جریان خون شناسایی می شود نه با کمک اندازه گیری توسط دستگاه فشار خون (چون اغلب فشار خون بالا بدون علامت است). برخی افراد ممکن است با وجود فشار خون ۹۰ روی ۵۰ هیچ گونه علامتی از فشارخون پایین نداشته باشند، بنابراین فشارشان پایین محسوب نمی شود. در کل افرادی که عموما فشارخون بیشتری دارند، ممکن است وقتی فشارشان به حد ۱۰۰ روی ۶۰ برسد، علائم فشارخون پایین را در خود احساس کنند

در اغلب موارد فشار خون هنگام بلند شدن، به خصوص بلند شدن ناگهانی بسیار پایین می آید. نشانه های این افت فشار، بیشتر سرگیجه و ضعف است.

هنگامی که بلند می شوید، خون تمایل به حرکت و جمع شدن در رگ های پاها دارد. در این هنگام رگ های پاها منقبض می شوند تا خون کافی به سمت قلب برگشت داده شود و کاهشی در مقدار خون خروجی قلب به وجود نیاید. اینجاست که خون برای مغز آماده و ارسال می شود. ولی اگر این روند به درستی انجام نشود و خون در رگ ها بماند، مقدار خون کمتری توسط قلب پمپ شده و خون کمتری به مغز می رسد. این مسئله باعث سرگیجه و در بعضی مردم ضعف و غش می شود.

افت فشار خون بیشتر در محل هایی که مردم برای مدت زیادی سر پا هستند، مثل رژه و تظاهرات و اتفاق می افتد. شما می توانید این حالت را زمانی که به صورت چمباتمه و یا در حال نگاه کردن طبقه پایین کتاب ها و سپس بلند شدن ناگهانی هستید، امتحان کنید.

[align=center][/align]

علل فشار خون پایین عبارتند از:

۱) بیماری حاد و پیشرفته مثل خونریزی یا عفونت شدید: خونریزی شدید، از دست دادن مایعات بدن، عفونت یا ضربه به قلب می توانند دلیل فشار خون پایین هنگام نشستن و یا ایستادن باشند. هنگامی که این بیماری ها وجود داشته باشند، اندازه گیری منظم فشار خون بیمار بسیار مهم است.

۲) داروهای کاهنده فشار خون: تنها گروه دارویی که بر روی فشار خون در هنگام ایستادن اثر می گذارند، آلفا بلاکرها هستند که دوکسازولین نمونه ای از آن ها است. اگر شما از این دارو استفاده می کنید، باید فشار خونتان را هنگام ایستادن اندازه بگیرید و ببینید که آیا افت فشار خون دارید یا خیر.

۳) اگر فردی مسن و یا دارای بیماری دیابت هستید، مستعد افت فشار خون در هنگام ایستادن هستید و قرص ها و داروهای مدر، ممکن است اندکی آن را بدتر کنند.

۴) اگر دچار مسمومیت غذایی و یا اسهال شوید، مقدار زیادی از مایع بدنتان کم می گردد و ممکن است داروهای مصرفی، فشار خونتان را بیشتر پایین بیاورند.

۵) اگر دچار افت فشار خون هنگام بلند شدن هستید و از قرص و دارو استفاده می کنید، بلند شدن آهسته می تواند به شما کمک کند; مثلا اگر در حالت خوابیده و درازکش هستید، ابتدا بنشینید و سپس با گرفتن جایی مثل دیوار، بلند شوید.

مواقعی که فشار خون افت می کند، مصرف مواد غذایی و آب قند تاثیری ندارد و خوردن کمی نمک به بالا بردن فشار کمک می کند. فشار خون پایین در صورتی که بدون علامت باشد و سلامت اندام های بدن را تهدید نکند، نیاز به هیچ درمانی ندارد.
لبخند تو را دیر زمانی است ندارم ؛
یک بار دگر خانه ات آباد بگو " سیب "
نماد کاربر
sb125
همکار سايت
همکار سايت
 
پست ها : 215
تاريخ عضويت: پنج شنبه شهريور ماه 28, 1386 1:00 am
تشکر کرده: 6 بار
تشکر شده: 8 بار
امتياز: 4770

بازگشت به بيماري ها

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 0 مهمان