.
سلام بهاری خدمت دوستان و همراهان خوب نجاتگر
در این بخش سعی می کنیم تا با جمع آوری اطلاعات مفیدی از کتاب ها و اینترنت ، شما را با خواص انواع ادویه جات و چاشنی ها آشنا کنیم
[align=center]آشنایی با چاشنی ها و ادویه جات ( قسمت 1)[/align]
1 - زنجبیل :
زنجبیل در اصل، یک گیاه چینی- هندی است؛ به گونه ای که از 4000 سال پیش در این کشورها از آن در پخت و پز غذا استفاده می شده است. از آنجا که مردم علاقه وافری به طعم تند و بوی معطر زنجبیل داشته و علاوه بر این، چون این گیاه دارای نوعی خاصیت گرمازایی بوده و در درمان معده درد نیز کابرد داشته است، کاشفان و جهانگردان درسرتاسر نقاط گرمسیری آن را کشت داده اند و از این طریق به گسترش نواحی کشت آن کمک کرده اند.
ریشه این گیاه در درمان سرگیجه، تعریق، تهوع و استفراغ ناشی از دریازدگی موثر است. همچنین این گیاه گلو درد، سردرد، برخی از انوع دردهای دوره قاعدگی، آرتریت، تب، درد ناشی از انواع سرماخوردگی و آنفولانزا را درمان می کند.
نحوه مصرف فرآورده های زنجبیل به سلیقه شخصی فرد، بستگی دارد. اما به هر حال، نباید روزانه بیشتر از 2 تا 4 گرم زنجبیل مصرف کنید؛ چرا که علاوه بر میزان زنجبیلی که مصرف می کنید، ممکن است مقداری از این ماده را نیز از طریق برنامه غذایی (یعنی از موادی نظیر نان زنجبیلی، مواد غذایی مخلوط و سرخ شده با زنجبیل و ...) دریافت کنید. اگر زنجبیل تازه مصرف می کنید، حتما مقدار مصرفی را وزن کنید تا تقریبا دریابید که چه حدی از آن معادل 2 تا 4 گرم است.
زنجبیل گیاهی بی خطر و وسیع الطیف است. با این وجود، برای رعایت اصول ایمنی و سلامتی، هرگز نباید بیش از میزان معمولی آن مصرف گردد. زنجبیلی که بعنوان بخشی از برنامه غذایی فرد مصرف می شود، بی خطر است.
اما اگر از سنگ صفرا رنج می برید، از مصرف زنجبیل پرهیز کنید. هرچند که مصرف زنجبیل معمولا فاقد عوارض جانبی است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند سبب گرمازدگی جزئی گردد.
اگر از داروهای تهیه شده از سیر یا داروهای ضد انعقاد نظیر وارفارین یا داروهای مربوط به درمان دیابت مصرف می کنید و قصد دارید تا به منظور پیشگیری از بیماری مسافرت، سرگیجه، میگرن، گرفتگی های رحم و یا ورم مفاصل، از زنجبیل استفاده کنید، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید. هرچند تاکنون هیچ مطالعه ای، تداخل این گیاه دارویی را با سایر داروها نشان نداده است، ولی این خطر وجود دارد که زنجبیل، اثرات برخی از این داروها را خنثی و یا تشدید کند.پژوهشگران موسسه طعام اسرار با تحقیقاتی که انجام داده اند، زنجبیل دم کرده را به عنوان درمانی قاطع برای کهیرهای جغرافیایی اعلام کرده اند.
همچنین مشخص شده است تمامی افرادی که از بیماری آرتریت روماتوئید رنج می برند، چنانچه زنجبیل را به صورت دم کرده روزی سه بار میل کنند، بزودی شاهد کاهش دردهای خود خواهند بود.
اگر پودر زنجبیل را با کمی عسل بر روی محل درد مالیده و تا 4 ساعت بگذارند باقی بماند، به یقین خواهند فهمید که با چه معجزه ای روبرو هستند. با تحقیقات انجام شده توسط این گروه مشخص شده است که در درون زنجبیل ماده ای که تسکین دهنده درد باشد، وجود ندارد. از این رو، محققین موسسه با کمی تردید اعلام کرده اند که زنجبیل و عسل، دارای قدرت متمرکز سازی انرژی ناشناخته کیهانی بر روی نقطه درد بوده و مانند ذره بینی است که با تمرکز نور خورشید، قدرت آتش سوزی را فراهم می آورد.
درهر حال، آنچه که مسلم است آن است که این کار هیچ گونه خطری برای مصرف کننده به همراه ندارد.
[align=left]منبع : کتاب خواص چاشنی ها[/align]