مصرف نان های کپک زده سرطان زا است

تغذيه و سلامت ، ميوه ها و گياهان و روشهاي نگهداري از آنها ، خاصيت دارويي گياهان و ...

مصرف نان های کپک زده سرطان زا است

پستتوسط dash-ali » پنج شنبه ارديبهشت ماه 5, 1392 4:51 pm

.


مصرف نان های کپک زده سرطان زا است



مسمومیت های سرطانی یا سرطان زایی از عوارض مصرف نان های کپک زده است. کارشناس مواد آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در مورد کپک زدگی نان اظهار کرد: بعد از این که نان از تنور یا فر بیرون آمد یک سری کپک روی آن قرار می گیرد و اگر نان ها به صورت لایه لایه و داغ روی هم قرار داده شوند، رطوبت و دمای هوا مواد مغذی را برای رشد کپک ها کپک ها روی آنها رشد کرده و ریشه دار می شوند هرچند ممکن است این کپک ها بر سلامتی انسان تاثیری نداشته باشند.

رضا مورکیان افزود: زمانی که نان ها به صورت لایه لایه و داغ روی هم قرار گیرند ممکن است کپک بزنند که باید در این شرایط همه لایه ها را دور بریزیم چرا که سموم تولیدی از کپک ها می تواند بسیار خطرناک باشد و منجر به بروز سرطان شود.

در واقع بروز سرطان می تواند از عوارض مصرف این نان ها باشد. وی با تاکید بر این که خطرات بیشتر ناشی از کپک نان نسبت به سموم ناشی از کپک زدگی آرد و مغذی جات است، یادآور شد: در مرحله ای که بخشی از نان کپک زده است باید کل نان را دور ریخت چرا که مابقی نان نیز در حال کپک زدن است در حالی که قابل رویت نیست. این کارشناس در خصوص روش نگهداری نان ها در مقابل کپک ها گفت: نان را باید بلافاصله پس از پخت در مکان مناسب و دور از گرد و غبار قرار داد و در قطعات مناسب بسته به میزان مصرف بعدی، بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری شوند تا در فریزر منجمد شده و در مصرف بعدی مورد استفاده قرار گیرند.

وی نگهداری نان داخل یخچال را سبب بیات شدن زودرس نان و غیرقابل استفاده شدن آنها دانست و تصریح کرد: همچنین کپک ها در محیط یخچال می توانند رشد کنند بنابراین بهترین روش برای نگهداری نان به مدت طولانی نگهداری در فریزر است. وی همچنین گفت: گاهی نان های اضافه داخل سفره های خانگی به خصوص سفره های پلاستیکی نان دچار کپک زدگی می شوند که این کپک ها قادر به تولید سموم یا مایکوتوکسین هایی از جمله آفلاتوکسین ها است که مصرف مستقیم آنها برای انسان خطرات جدی در پی خواهد داشت.

مورکیان با بیان اینکه بعضی از افراد نان های کپک زده و ضایعات نان را به نان خشکی ها که نهایتا به مصرف دام می رسد تحویل می دهند، خاطرنشان کرد: این سموم کپکی یا قارچی نان کپک زده در بدن دام، سموم خطرناکی را تولید می کنند که نهایتا وارد چرخه غذایی انسان می شود. بنابراین توصیه می شود: نان کپک زده را باید دور ریخت و از مصرف آن برای دام و انسان جدا پرهیز شود.


بنده علی هژبری پزشکیار ورزشی وپرستار مرکز توانبخشی ومعلولین در مازندران وعضوفعال جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران هستم ودورههای امدادونجات را نزد استاد خوب وتوانمند استان مازندران استاد بهروزی واستاد غلامی گذرانده ام امیوارم که بتوانم در این راستا برای شما دوستان مفید واقع باشم
dash-ali
کاربر عادي
کاربر عادي
 
پست ها : 11
تاريخ عضويت: سه شنبه فروردين ماه 27, 1392 11:03 pm
محل سکونت: مازندران
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 0 دفعه
امتياز: 104

Re: مصرف نان های کپک زده سرطان زا است

پستتوسط iabch » پنج شنبه ارديبهشت ماه 5, 1392 6:46 pm

.

جالبه که از مشابه همین کپک ها ؛  آنتی بیوتیک ها (نظیر پنی سیلین) تولید میشه ....
چه جمعه ها که یک به یک غروب شد نیامدی ؛ چه بغض ها که در گلو رسوب شد نیامدی .... یا اباصالح المهدی (عج)
نماد کاربر
iabch
همکار سايت
همکار سايت
 
پست ها : 146
تاريخ عضويت: دوشنبه مهر ماه 15, 1386 12:00 am
تشکر کرده: 7 بار
تشکر شده: 7 بار
امتياز: 2998


بازگشت به غذا ، ميوه و گياهان

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 0 مهمان