از آپاندیس چی میدونید ؟؟ پس بخونید ...

از شما امدادگران، بسیجیان و دوستان گرامی تقاضا می شود کلیه مباحث مربوط به آموزش های امداد و کمک های اولیه را در این قسمت قرار دهید.

از آپاندیس چی میدونید ؟؟ پس بخونید ...

پستتوسط hezar » دوشنبه ارديبهشت ماه 19, 1390 8:30 pm

-
از آپاندیس چی میدونید ؟؟


آپاندیس یک ساختار لوله ای شکل و کوچک است که به قسمت ابتدائی روده بزرگ متصل می باشد و در قسمت راست پائین شکم قرار دارد. این عضو هیچ عملکرد شناخته شده ای ندارد و برداشتن آن طی عمل جراحی هیچ اختلالی در هضم غذا ایجاد نمی کند.
آپاندیسیت به معنی التهاب آپاندیس می باشد. این بیماری یک اورژانس جراحی است و هیچ درمان داروئی مؤثر ندارد و باید حتماً جراحی شود. در صورتیکه بیمار سریعاً جراحی شود، بیشتر بیماران سریعاً و بدون مشکل خاصی بهبود می یابند ولی در صورت تأخیر در درمان، آپاندیس پاره شده و باعث پخش شدن عفونت در محوطه شکم و حتی مرگ می شود. گرچه این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد ولی شایعترین سنین بیماری بین ۳۰-۱۰ سال می باشد.

● دلایل ایجاد بیماری

دلیل ابتلا به آپاندیسیت ، انسداد دهانه آپاندیس می باشد. این انسداد به هر علتی که ایجاد شود، باعث بالا رفتن فشار داخل آپاندیس شده و همچنین باعث ایجاد التهاب و اختلال در جریان خون آن می شود. در صورت عدم درمان ، انسداد باعث سیاه شدن عضو و پاره شدن آن می شود.
شایعترین دلیل انسداد آپاندیس، گیر کردن گلوله سفتی از مدفوع در دهانه آپاندیس می باشد، گرچه گاهی در اثر عفونتهای میکروبی یا ویروسی لوله گوراشی هم، غدد لنفاوی متورم شده و می توانند روی آپاندیس فشار وارد کنند و باعث انسداد شوند.
در موارد نادری نیز، آسیب و ضربه های وارده به شکم نیز می تواند منجر به آپاندیسیت شود.


● علائم و نشانه ها

مهمترین علائم بیماری عبارتند از :
▪ درد شکم : ابتدا در اطراف ناف بوده و پس از مدتی به ناحیه راست پائین شکم جابجا می شود.
▪ کاهش اشتها، تهوع ، استفراغ، اسهال یا یبوست، تب خفیف که پس از سایر علائم ایجاد می شود، عدم توانائی دفع گاز تورم شکم از سایر علائم همراه می توانند باشند .
توجه داشته باشید که فرد مبتلا به آپاندیسیت تمام علائم فوق را ممکن است نداشته باشد. درد شکم با حرکت ، تنفس عمیق ، سرفه و یا عطسه تشدید می شود. علاوه بر دردی که بیمار حس می کند، فشار دادن ناحیه درگیر شکم (اغلب طرف راست و پائین)باعث ایجاد درد می شود.


● افراد بیمار با علائم غیر معمول

بعضی افراد نیاز به توجه ویژه برای تشخیص آپاندیست دارند. این افراد دارای شرایط خاص هستند که ممکن است علائم کلاسیک بیماری را که در بالا گفته شد نداشته باشند و گاهی تنها علامت آنها یک احساس ناخوشی می باشد. این افراد شامل:
▪ افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم مثل استروئیدها را دریافت می کنند.
▪ افرادی که عضو پیوندی دریافت کرده اند.
▪ افراد مبتلا به عفونت HIV.
▪ افراد مبتلا به دیابت.
▪ افراد مبتلا به سرطان و یا کسانیکه شیمی درمانی دریافت می کنند.
▪ افراد بسیار چاق.
▪ همچنین زنان حامله، شیرخواران ، کودکان و افراد سالمند نیز بعلت تشابه علائم بیماری با شرایط خاص آنها، نیازمند توجه ویژه می باشند.
در حاملگی درد شکم ، تهوع و استفراغ از علائم شایع بوده و نمی توان آنها را صد در صد به حساب آپاندیسیت گذاشت. بسیاری از زنانی که در دوران حاملگی مبتلا به آپاندیسیت شده اند، علائم کلاسیک آپاندیست را نداشته اند بنابراین تمام زنان حامله که دچار درد شکم می شوند باید حتماً به پزشک مراجعه کنند.
در نوزادان و کودکان کوچکتر بعلت اینکه قادر به برقراری ارتباط با والدین و پزشک نمی باشند اطلاع از نوع درد و کیفیت آن مقدور نمی باشدو پزشک نمی تواند اطلاعات قابل اعتمادی از زبان بیمار بشنود و فقط مجبور است به معاینه اکتفا کند و به دنبال علائمی که کمتر اختصصاصی هستند باشد ( مثل خستگی و یا استفراغ).

در کودکان نو پا که مبتلا به آپاندیسیت شده اند، گاهی بیماری با اختلال در غذا خوردن و خواب آلودگی خود را نشان می دهد. کودکان بزرگتر گاهی با یبوست بیماری خود را نشان می دهند ولی همچنین گاهی مدفوع کم حجم و آغشته به موکوس از علائم بیماری می باشد. با توجه باینکه علائم در کودکان بسیار وسیع و متفاوت است، هر کودکی با علائم مشکوک به آپاندیسیت باید سریعاً به پزشک مراجعه کند.
بیماران سالمند که در حالت عادی نیز بیشترگرفتارمشکلات پزشکی می باشند، در هنگام ابتلا به آپاندیسیت نیز علائمی متفاوت داشته و عوارض بیشتری گریبانگیر آنها می شود. در افراد سالمند، ابتلا به بیماری با تب خفیفتر و درد شکمی، با شدت کمتری همراه است. بسیاری از افراد سالمند تا مرحله نهائی بیماری که آپاندیس بسیار ملتهب شده و د رمعرض پاره شدن قرار گرفته است، چیزی متوجه نمی شوند. بنابراین هر فرد سالمند با تب خفیف و درد شکمی بسیار خفیف نیز باید توسط پزشک ویزیت شود.



● تشخیص

۱) تاریخچه پزشکی و معاینات بالینی

این مورد نکته اصلی در تشخیص بیماری است یعنی پرسشهای دقیق از علائم بیماری و معاینه فیزیکی توسط پزشک. هنگام ویزیت بیمار پزشک سوالات متعددی را می پرسد، مثلاً در مورد درد شکم از کیفیت درد، محل آن، الگوی درد و شدت درد پرسش می کند. همچنین در مورد مشکلات قبلی پزشکی فرد، جراحی قبلی،سابقه بیماری در افراد فامیل بیمار،داروهائی که فرد دریافت کرده است و موارد حساسیت فرد به دارو و غذا را می پرسد. در مورد سابقه مصرفالکل،سیگارو موادمخدر پرسش می شود.
قبل از انجام معاینه فیزیکی فرد، علائم حیاتی ( فشار خون ، درجه حرارت ، تعداد ضربان قلب و تعداد تنفس در هر دقیقه ) را ثبت می کند و آنوقت از سر تا پای بیمار بطور دقیق معاینه می شود . شرایط زیادی می تواند باعث درد شکم شود، حتی یک سینه پهلو یا بیماری قلبی گاهی با درد شکم خود را نشان می دهند و علائمی مثل تب، ضایعات پوستی و تورم غدد لنفاوی نیز اکثراً در شرایطی ایجاد می شود که بعمل جراحی نیاز ندارد.
معاینه شکم مهمترین قسمت برای تشخیص بیماری می باشد. محل درد و حساسیت به درد، مهمترین نکته در معاینه شکم است. درد علامتی است که بیمار نوع و محل آنرا توصیف می کند، ولی حساسیت به درد، دردی است که با لمس ایجاد شده و پزشک با معاینه خود به آن پی می برد. بهر صورت همانطور که گفته شد از یافته های معاینه فیزیکی است که پزشک باید به این نکته پی برد که درد شکم نیاز به جراحی دارد یا نه ؟


۲) تستهای آزمایشگاهی

تستهای خونی برای کنترل علائم عفونت بررسی می شوند. مثلاً در این شرایط میزان گلبولهای سفید خون افزایش پیدا می کند. اندازه گیری یونهای موجود در خون نیز برای نشان دادن مشکلات و اختلالات میزان آب یا میزان یونهای موجود در خون بررسی می شوند. آزمایش ساده ادرار برای رد کردن عفونت ادراری انجام می شود. پزشکان همچنین برای زنانی که در سنین باروری هستند، ممکن است تست بارداری را درخواست نمایند، تا بتوانند بعضی از عوارض بارداری ناخواسته را که ممکن است با درد شکمی خود را نشان دهند، تشخیص بدهند.


۳ )تاریخچه پزشکی و معاینات بالینی

عکس ساده شکم برای نشان دادن انسداد، پارگی احشاء ، اجسام خارجی و در موارد نادر برای نشان دادن آپاندیکولیت ( که همان مدفوع سفت شده می باشد که در دهانه آپاندیس گیر کرده و علائم آپاندیسیت را بوجود آورده است) استفاده می شود.
سونوگرافی می تواند گاهی التهاب آپاندیس را نشان دهد و علاوه بر آن می تواند سایر علل درد شکمی مثل عوارض حاملگی و یا بیماریهای کیسه صفرا را تشخیص دهد.
CT اسکن تست دیگری است که در شرایط خاص ممکن است انجام گیرد. در این تست، مقاطعی از بدن بطور متوالی تصویربرداری می شوند و خصوصاً در شرایطی که تشخیص کلنیکی با شک روبرو می باشد، می توان از آن استفاده کرد زیرا می تواند بسیاری از اختلالات شکمی را مشخص کند.


۴) سایر آزمایشات

در موارد انتخاب شده، خصوصاً در زنان درد شکمی می تواند ناشی از آپاندیس ملتهب و یا اختلالات تخمدان باشد، لاپاراسکوپی ممکن است کمک کننده باشد. گرچه در این تکنیک اشعه X بکار نمی رود و از این نظر خطری ندارد ولی نیاز به بیهوشی عمومی دارد. لاپاراسکوپ یک لوله نازک می باشد که یک دوربین کوچک به آن متصل بوده و پزشک از طریق یک برش کوچک آنرا وارد بدن بیمار کرده و می تواند بوسیله آن اعضاء و جراح شکم بیمار را مشاهد کند. همچنین از محاسن لاپاراسکوپی این است که اگر بیماری تشخیص داده شده طی عمل لاپاراسکوپی، از بیماریهائی باشد که نیاز به عمل جراحی داشته باشد، می توان همزمان عمل جراحی بیمار را انجام داد.


● درمان

۱) جراحی

آپاندیسیت حاد، با عمل جراحی و برداشتن آپاندیس ملتهب درمان می شود. این جراحی یا از طریق جراحی باز و از یک برش در ناحیه پائین و راست شکم و یا از طریق لاپارسکوپ و با ۴-۳ برش بسیار ریز انجام می شود. لاپاراسکوپ خصوصاً زمانیکه تشخیص بیمار همراه شک بوده باشد و بخواهیم سایر موارد درد شکم را نیز بررسی می کنیم استفاده می شود. بعضی از بیماران نیز لاپاراسکوپی را ترجیح می دهند، زیرا اندازه برش آن کوچکتر، بهبود سریعتر و با درد کمتری همراه است و داروی ضد درد کمتری را نیاز دارد.
نکته قابل توجه این است که پزشکان پس از عمل در هر صورت آپاندیس را بر می دارند. یعنی حتی اگر پس از عمل متوجه شوند که که آپاندیس سالم بوده و تشخیص آنها اشتباه بوده است، آپاندیس برداشته می شود تا اگر در آینده فرد دچار درد شکم شد، درد بیمار به آپاندیس او نسبت داده نشود.
بهبودی کامل پس از عمل جراحی برداشت آپاندیس ممکن است، چند هفته طول بکشد. پزشک در این دوره به بیمار توصیه می کند، فعالیت فیزیکی خود را محدود کرده و برای وی داروی ضد درد تجویز می شود.
بهبودی پس از عمل لاپارسکوپی بطور کلی سریعتر از عمل جراحی باز صورت می گیرد ولی برای مدت ۶-۴ هفته توصیه می شود که از کار سنگین خودداری کند.


۲) آنتی بیوتیک و سایر درمانها

اگر تشخیص نامشخص باشد، بیمار ممکن است تحت نظر گرفته شود و یا گاهی تجویز آنتی بیوتیک برای آنها صورت می گیرد. این رویه بیشتر زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که پزشک علت درد شکم را به یک بیماری غیر جراحی و طبی مربوط بداند تا یک بیماری نیازمند جراحی.
اگر درد شکم ناشی از نوعی عفونت باشد، علائم با تزریق وریدی آنتی بیوتیک و مایعات درمان می شود، ولی بطور کلی آپاندیسیت بیماریی نیست که درمان طبی داشته باشد و نیازمند جراحی است.

ندرتاً بدن می تواند عفونت پدید آمده توسط یک آپاندیس پاره شده را محدود کرده و تشکیل آبسه (دمل چرکی) دهد( بجای گسترده شدن عفونت در کل شکم، در یک نقطه آبسه تشکیل می دهد. ) پزشکان در این موارد آبسه را با استفاده از یک وسیله بنام « دِرَن » تخلیه کرده و « دِرَن » را برای چندین هفته در محل باقی می گذارند تا کاملاً آبسه خشک شود و پس از خشک شدن آبسه و رفع التهاب عمل جراحی برداشت آپاندیس انجام می شود.

● عوارض

وخیم ترین عارضه آپاندیسیت، پاره شدن آپاندیسیت است . این عارضه در صورت تأخیر در تشخیص آپاندیسیت ایجاد شده و در نوزادان، کودکان کوچکتر، افراد سالمند این احتمال بالاتر است. پاره شدن آپاندیس می تـواند باعث التهاب جدار شکم و بافت پوشاننده احشاء و ایجاد آبسه گردد. در افراد کمی عوارض آپاندیسیت می تواند باعث نارسائی اعضاء مهم (مثل کلیه، ریه، مغز و ... ). یا حتی مرگ شود.


منبع : پزشک آنلاین


نماد کاربر
hezar
کاربر خيلي فعال
کاربر خيلي فعال
 
پست ها : 72
تاريخ عضويت: چهارشنبه بهمن ماه 5, 1389 12:00 am
تشکر کرده: 1 دفعه
تشکر شده: 1 دفعه
امتياز: 702

آپاندیسیت، بیماری مرموز

پستتوسط admina » دوشنبه مهر ماه 18, 1390 10:58 pm

.

آپاندیسیت، بیماری مرموز


آپاندیسیت عبارت است از التهاب آپاندیس یا همان زایده کرمی شکل دستگاه گوارش که از اولین قسمت روده بزرگ به نام سکوم منشاء می گیرد. آپاندیس هیچ کار شناخته شده ای در افراد بالغ ندارد، ولی باعث بیماری می شود. هر ساله از هر ۵۰۰نفر جمعیت یک نفر دچار آپاندیسیت می شود.

علایم آپاندیسیت بسیار متغیر است. در مورد هر فردی که درد شکمی تشخیص داده نشده دارد، آپاندیسیت حتما باید مدنظر باشد. این بیماری در هر سنی می تواند رخ دهد (در مردان بیشتر از زنان )، اما در کودکان زیر دو سال نادر است . بیشترین میزان بروز بیماری در سنین ۲۴ ۱۵ سالگی است .


● علایم شایع

•دردی که از نزدیک ناف شروع می شود و تدریجا به قسمت تحتانی شکم در سمت راست نقل مکان می کند. درد کم کم مداوم می شود و از حالت مبهم به صورت کاملا مشخص درمی آید؛ به طوری که مکان آن دقیق تر توسط بیمار نشان داده می شود. درد با حرکت ، تنفس عمیق ، سرفه ، عطسه ، راه رفتن ، یا لمس ، بدتر می شود.

▪ تهوع و گاهی استفراغ

▪ یبوست و ناتوانی در دفع گاز

▪ اسهال به صورت گاه به گاه

▪ تب نه چندان شدید ، که پس از سایر علایم آغاز می شود.

▪ تشدید درد به هنگام لمس ناحیه تحتانی شکم در سمت راست ، معمولا در نقطه ای حدود یک سوم مسیر ناف به برجستگی بالایی استخوان لگن . (توجه داشته باشید که این توصیف فقط زمانی صدق می کند که آپاندیس در جای طبیعی خود باشد. در بعضی موارد، نوک آپاندیس در جای دیگر واقع شده است ، که این باعث مشکل شدن تشخیص می شود.)

▪ تورم شکم (در مراحل انتهایی)

▪ افزایش تعداد گلبول های سفید خون


● عوارض احتمالی آپاندیسیت

▪ پاره شدن آپاندیس می تواند باعث تشکیل آبسه و پریتونیت (عفونت منتشر شکمی) شود. این عوارض در افراد مسن تر بیشتر دیده می شود.

▪ عدم تشخیص درست ، به علت کم بودن یا نامعمول بودن علایم ، به خصوص در سنین خیلی پایین یا خیلی بالا که می تواند یک حالت خطرناک را باعث شود.

▪ تشکیل آبسه


● علل آپاندیسیت

عفونت به دلیل نامشخص ، معمولا توسط باکتری های موجود در لوله گوارش ایجاد می شود . آپاندیس ممکن است توسط محتویات در حال عبور در لوله گوارشی یا یک رشته بافتی غیرطبیعی که از بیرون به آن فشار وارد می آورد، مسدود شود. زمانی که آپاندیس عفونی می شود، متورم و ملتهب شده و از چرک پر می شود. آلودگی با کرم های حلقوی ، یا عفونت ویروسی دستگاه گوارش، عوامل تشدید کننده بیماری هستند.


● درمان

▪ معمولا با جراحی قابل درمان است . اگر درمان نشود، پاره شدن آپاندیس مرگبار خواهد بود.

▪ امکان دارد آزمایش خون (افزایش تعداد گلبول های سفید خون ) و آزمایش ادرار (برای رد عفونت ادراری ) انجام شود. عفونت ادراری ممکن است علایمی شبیه آپاندیسیت داشته باشد.

▪ زمانی که تشخیص هنوز قطعی نیست ، هر دو ساعت درجه حرارت بدن را با دماسنج اندازه گیری و ثبت کنید.

▪ جراحی برای برداشتن آپاندیس (آپاندکتومی ). از آنجا که تشخیص آپاندیسیت مشکل است ، اغلب تا زمانی که تشخیص قطعی داده نشود، دست به جراحی زده نمی شود.

▪ اگر آبسه تشکیل شود، امکان دارد جراحی به تعویق افتد تا زمانی که آبسه تخلیه شود و فرصت برای التیام آن باشد.

▪ هرگز از داروی مسهل ، تنقیه ، یا داروی ضددرد استفاده نکنید.

▪ داروهای مسهل می توانند باعث پارگی آپاندیس شوند و داروهای تخفیف دهنده درد یا تب نیز باعث مشکل تر شدن تشخیص می شوند.

▪ داروهای ضددرد پس از جراحی تجویز می شوند.

▪ اگر عفونت وجود داشته باشد آنتی بیوتیک نیز تجویز می شود.

▪ امکان دارد نرم کننده های مدفوع برای جلوگیری از یبوست توصیه شوند.

▪ تا وقت عمل در تخت یا صندلی استراحت کنید. پس از عمل ، پس از مدتی فعالیت عادی خود را از سر گیرید.

▪ تا زمانی که آپاندیسیت تشخیص داده نشده است از خوردن و آشامیدن بپرهیزید. وقتی که معده خالی باشد، بیهوشی برای عمل جراحی بسیار بی خطرتر خواهد بود. اگر خیلی تشنه هستید، دهان خود را با آب بشویید.

▪ پس از عمل ، ابتدا رژیم مایعات و به تدریج رژیم جامدات آغاز می شود.

▪ اگر یکی از موارد تب مساوی یا بیش از ۹/۳۸درجه سانتی گراد، استفراغ مداوم ، افزایش درد شکمی ، غش ، وجود خون در مدفوع یا محتویات استفراغ شده و منگی یا سردرد قبل یا پس از جراحی رخ دهد، حتما به پزشک مراجعه کنید.


نجاتگر :: نگاهی متفاوت به امداد و نجات

Admin-A
نماد کاربر
admina
مدیر سایت
مدیر سایت
 
پست ها : 119
تاريخ عضويت: پنج شنبه شهريور ماه 21, 1386 1:00 am
تشکر کرده: 19 بار
تشکر شده: 8 بار
امتياز: 6522

Re: از آپاندیس چی میدونید ؟؟ پس بخونید ...

پستتوسط atena9568 » دوشنبه ارديبهشت ماه 20, 1395 5:06 pm

سلام بیماری سختیه و باید در صورت درد داشتن سریعا به دکتر مراجعه بشه از این مطلب هم دوست داشتید دیدن کنید تشکر.

سلام مطلب جامع و کاملی بود تشکر از شما این مطلب هم خوبه موفق باشید.

مدفوع خونی در کودکان

مشاهده خون در مدفوع غالبا خطر به حساب آمده و والدین در این حالت سریعا به پزشک مراجعه می کنند. خونریزی ممکن است جزئی یا شدید باشد. ایتدا باید تعیین نمود که آیا رنگ قرمزی که دیده شده واقعا خون بوده یا نه. بایستی رنگ قوام و موقعیت خون نسبت به مدفوع به درستی مشخص شود. خونی که بصورت رگه هائی روی مدفوع را می پوشاند دارای اهمیتی متفاوت با خون موجود در اسهال خونی است. مقدار خون در مدفوع نیز باید معین گردد. از والدین بایستی در مورد درد هنگام دفع مدفوع و یا بیوست سوال شود. آیا درد شکم نیز وجود داشته ؟ آیا تب هم وجود داشته ؟ آیا استفراغ وجود داشته ؟ رنگ واقعی مدفوع چه بوده است؟ به تازگی مریض چه مواد غذائی مصرف کرده ؟ آیا اخیرا خونریزی از بینی وجود داشته ؟ آیا فرد دیگری در خانواده بیمار نمی باشد؟

در معاینه فیزیکی ناحیه مقعد باید معاینه شده و توش رکتال شود. علائم شکم حاد و شواهد ضربات شکمی باید بررسی شوند.علاوه برآن , ادرار نیز باید آزمایش شود زیرا خونی بودن کهنه بچه علاوه بر مدفوع خونی می تواند ناشی از خون در ادرار باشد.

بلع خون مادری

خون بلع شده مادری ممکن است در مدفوع نوزاد ظاهر شود.رنگ آن متغیر بوده ممکن است قرمز سیاه به رنگ خاکستری با مخلوط با مکونیوم (اولین مدفوع های کودک )باشد. بیمار حال عمومی خوبی دارد . تست APT جهت افتراق خون مادری از خون جنینی به کار می رود

شقاق آنال

شایع ترین علت مدفوع خونی در شیر خواران و کودکان شقاق آنال است. ممکن است سابقه ای از یبوست موجود بوده و والدین اظهار نمایند که دفع مدفوع کودک همراه با درد بوده است. مدفوع کم حجم و به رنگ قرمز روشن می باشد. خون غالبا سطح خارجی مدفوع را پوشانده و شقاق ممکن است در معاینه مقعد دیده شود. شقاق اغلب ناشی از یبوست یا ثانویه به تروما ( مثلا حین گرفتن دمای مقعدی ) می باشد. شقاق های مزمن بایستی پزشک را متوجه یک بیماری زمینه ای قبلی بنماید. تجاوز جنسی به کودک یکی از علل ایجاد شقاق مقعد است. شقاق مقعد به همراه کاهش تون دریچه مقعد( در صورت عدم وجود بیماری عضوی ) بایستی پزشک را بر آن دارد که به بررسی سایر علائم و نشانه های سوء استفاده جنسی از کودک اقدام نماید

حساسیت به شیر

میزان خون موجود در مدفوع, در حساسیت به شیر متغیر بوده و می تواند قابل ملاحظه یا خیلی کم باشد و رنگ آن معمولا قرمز روشن است. ممکن است سابقه ای از کولیک متناوب, استفراغ , اسهال , تورم حلق گرما , آسم و سایر تظاهرات آلرژیک نیز داده شود. سابقه مصرف شیر گاو در تاریخچه بیمار وجود دارد. معاینه فیزیکی غالبا مشخص کننده نبوده مگر اینکه شواهدی از یک واکنش آلرژیک مثل آسم یا اگزما موجود باشد. این کودکان ممکن است شدیدا کم خون شوند , لذا شمارش گلبولهای قرمز در تمام این شیرخوران ضروری است.

بیماری خونریزی دهنده نوزادی

مدفوع خونی و سایر تظاهرات مانند پتشی اکیموز هماتمز( علائم خونریزی های پوستی ) خونریزی از بینی و تستهای انعقادی غیر طبیعی اغلب جزء علائم بیماری هستند.

انترکولیت نکروزان ( NEC )

این بیماری بیشتر در کودکان نارسی که بطور مصنوعی تغذیه می شوند دیده می شود. معمولا سابقه ای از هیپوکسی , سندرم دیسترس تنفسی بی دلیل ( بیماری غشاء هیالن ) , کاتتریزاسیون ورید نافی و بکار بردن بینی معدوی جهت تغذیه وجود دارد. اسهال خونی , هماتمز( مدفوع آغشته با خون ) , اتساع شکم و شوک از علائم دیگر NEC می باشند. این بیماران شدیدا بد حال بوده و درمان فوری باید برای آنها انجام شود مدفوع اغلب حاوی خون زیاد , موکوس و چرک است.

گاستریت ( ورم معده )

التهاب معده و تحریک آن به هر علت می تواند منجر به خونریزی گوارشی شود. لوله بینی معدوی می تواند باعث تحریک مخاط معده شده وبه خونریزی بینجامد. هموگلوبین محرک دستگاه گوارش بوده و می تواند باعث حرکات پریستالتیک گردد. خونریزی دستگاه گوارشی فوقانی در بالغین اغلب منجر به مدفوع سیاه رنگ و یا به رنگ خون شده و معمولا خون آشکار و روشن در مدفوع دیده نمی شود. بر عکس در کودکان به دلیل حرکات پریستالتیک پیشبرنده گوارشی خونریزی دستگاه گوارش فوقانی می تواند به دفع خون روشن از مدفوع منجر شود.

گاستروانتریت(مسمومیت غذائی )


هر عفونت گوارشی می تواند باعث ظهور خون در مدفوع گردد. اگر عامل عفونی به مخاط تهاجم برده و باعث ایجاد زخم یا شکنندگی مخاظ شود, خونریزی اتفاق می افتد. در این موارد پاتوژنهای انگلی یا باکتریال عامل ایجاد زخم می باشند. شایع ترین

علت اسهال در کودکان عوامل ویروسی بوده, اما شیوع خونریزی در اثر عفونت های ویرال گوارشی خیلی کمتر از عوامل باکتریال یا انگلی است. علامت هائی که اغلب با اسهال همراهند عبارتند از استفراغ , اسهال چرکی موکوسی , درد شکم , کاهش اشتها و تب , شروع گاسترو انتریت اغلب حاد بوده و در صورت عدم کنترل کاهش وزن و دهیدراسیون بسرعت ایجاد می شود. کم خونی , بویژه در مورد عفونت های انگلی مزمن ممکن است ظاهر شود.


پولیپها

پولیپهای روده ای غالبا بی دلیل بوده اما اشکال ژنتیکی و خانوادگی بیماری نیز وجود دارد. علائم پولیپ در هر سنی می تواند بروز نماید. در صورتی که خونریزی گوارشی به منشاء پولیپ باشد مقدار خونریزی معمولا کم و رنگ آن قرمز روشن می باشد اما خونریزی متوسط نیز دیده شده است. اغلب درد شکم با این خونریزی همراه نبوده و ممکن است اسهال موکوسی متناوب ایجاد شود. پولیپهای روده ای با باریم , اندوسکوپی و سریوگرافی گوارشی فوقانی تشخیص داده می شوند.

انواژیناسیون( در هم فرورفتن روده ها)

در انواژیناسیون مدفوع خونی ممکن است دیده شده یا نشود. مدفوع خونی از علائم دیررس بیماری بوده و وجود خون در مدفوع اکثرا به نام ( current jelly ) خوانده می شود. انواژیناسیون در بچه های زیر 2 سال شایع بوده اما در سنین بالا تر نیز ممکن است دیده شود. بیماری اغلب با درد کولیکی شکم شروع شده و کودک زانوهای خود را به طرف سینه خم کرده و از شدت درد جیغ می کشد. این دوره های درد حمله ای بوده و در فواصل آنها کودک خواب آلود است. کودکان مبتلا بدحال بنظر میرسند. از باریم انما هم به عنوان تشخیص و هم به عنوان درمان استفاده می شود. اگر نتوان با باریم انما انواژیناسیون را جا انداخت جراحی لازم می شود.


دیورتیکول مکل

خونریزی از دیورتیکول مکل معمولا قابل ملاحظه بوده و خونریزی از مقعد بطور ناگهانی ایجاد می شود. مریض رنگ پریده و در حالت شوک بوده و بسیار بدحال بنظر میرسد. درد شکم شدید نبوده و گاها وجود ندارد. این بیماری نیز در کودکان زیر 2 سال شایعتر است. اگر دیورتیکول حاوی بافت نابجای معده باشد اسکن ایزوتوپ رادیو اکتیو می تواند آن را ظاهر ساخته در غیر اینصورت معمولا با برش معمول شکم ( لاپاراتومی ) تشخیص داده می شود.



کولیت اولسرو و بیماری کرون

در این دو بیماری خونریزی می تواند واضح یا مخفی باشد. بیماری کرون علاوه بر خونریزی گوارشی با بی اشتهائی , کاهش وزن و درد شکم منشخص می شود.در کولیت اولسراتیو تنسموس و درد شکم وجود داشته اما بی اشتهائی و کاهش وزن غالبا دیده نمی شود.



سایر علل مدفوع خونی

پروکتیت , استرس اولسر , دوپلیکاسیون , همانژیوما , زخم معده و دوازدهه , پورپورای هنوخ شوئن لاین , التهاب مری و واریسهای مری , بواسیر , جسم خارجی , سندروم اورمیک همولیتیک



عضويت  / ورود
atena9568
کاربر جدید
کاربر جدید
 
پست ها : 3
تاريخ عضويت: چهارشنبه ارديبهشت ماه 15, 1395 3:46 pm
تشکر کرده: 0 دفعه
تشکر شده: 0 دفعه
امتياز: 12

Re: از آپاندیس چی میدونید ؟؟ پس بخونید ...

پستتوسط montazer » دوشنبه ارديبهشت ماه 20, 1395 8:56 pm

.
سلام عليکم

ضمن عرض ادب و خيرمقدم خدمت حضرتعالي

از همراهي و مطلب خوبتون کمال تقدير و سپاس رو داريم .....
پایگاه اینترنتی نجاتگر :: مدرسه الکترونیکی آموزشهای امداد و نجات
نماد کاربر
montazer
مدیر سایت
مدیر سایت
 
پست ها : 606
تاريخ عضويت: چهارشنبه شهريور ماه 27, 1386 1:00 am
محل سکونت: شیراز
تشکر کرده: 37 بار
تشکر شده: 23 بار
امتياز: 17823


بازگشت به آموزش کمک های اولیه

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 0 مهمان